FARYS
SEA-invest
MSC Home Terminal nv
Infrax
PIDPA
AQUAFIN

 


 

"Zo zouden er meer moeten zijn"

FARYS
Jo Eeckhout - Senior Productmanager

FARYS is een Multi-servicebedrijf dat een uitgebreid pakket verzorgt aan diensten, die voornamelijk met water te maken hebben. Dit doen ze momenteel in 84 steden en gemeenten, maar ook andere publieke spelers doen beroep op FARYS.

Jo Eeckhout: "In 2008 waren er weinig tot geen initiatieven rond georganiseerd aankopen en plaatsen van IBA’s. Particulieren moesten zelf instaan voor hun installaties. Daarbij werd vaak meer op de prijs gelet dan op de kwaliteit en moest men vaststellen dat de IBA’s niet werden onderhouden. Wij gingen toen actief op zoek naar een betrouwbare partner om de juiste oplossingen aan te reiken rond deze uitdagingen. Op een beurs kwamen we in gesprek met de zaakvoerder - Jean Pierre Depauw - van BelleAqua, die een erg professionele indruk maakte."

"Uit navragingen nadien bleek ook dat BelleAqua de belangrijkste speler in de markt is en een erg goede naam heeft opgebouwd. Nadat we enkele van hun projecten hadden gezien, gingen we met BelleAqua in zee. Hun BelleAqua SAF een uitblinker te zijn, zowel op vlak van zuiveringsefficiëntie als voor de technische aspecten. Ze kwamen er steeds als beste uit. Verder appreciëren we hun manier van aanpak en hun directe stijl. Met BelleAqua hebben we steeds even open communicatie. Ze zullen eerder de telefoon nemen dan brieven of mails sturen. We werken ondertussen reeds jaren samen en ik heb nog steeds maar één woord: "chapeau!". We stellen erg veel vertrouwen in BelleAqua, zo zouden er meer moeten zijn."

 

Terug naar boven

 


 

"BelleAqua is jong, dynamisch en eerlijk"

SEA-invest
Dominique Wollaert - Building manager

SEA-invest is uitgegroeid tot één van de grootste exploitanten ter wereld van terminals voor droge bulkgoederen, fruit en vloeibare bulkgoederen. Ze verzorgen de goederenbehandeling, transport, opslag en andere havenactiviteiten in 25 havens verspreid over 3 continenten.

Mr Wollaert: "Onze dienst milieu ging - om tegemoet te komen aan de Europese verplichtingen - op zoek naar een aanbieder van performante individuele waterzuiveringen. We kwamen bij BelleAqua terecht en na enkele testprojecten werd beslist om een langdurige samenwerking aan te gaan met hen. Tegenwoordig wordt voor élke vergunning beroep gedaan op BelleAqua. We kennen mekaar ondertussen zo goed, dat ze bijna een stuk van ons bedrijf zijn geworden. Het is een prettige en collegiale samenwerking: Jean Pierre kent bijna elke site en heeft de nodige ervaring steeds de beste oplossingen voor te stellen, waarbij ook rekening gehouden wordt met de budgettaire kant van het verhaal."

 

Terug naar boven

 


 

"Prettig om te zien dat een KMO steeds
zo actief blijft innoveren"

MSC Home Terminal nv
Ronny De Roef - Health & Safety & Environment

MSC Home Terminal nv is gevestigd in de haven van Antwerpen en behandelt de containerschepen van MSC (Mediterranean Shipping Company S.A). We zijn wereldwijd bij de grootste spelers in de sector en actief in 5 continenten, met dagelijkse verschepingen van en naar de haven van Antwerpen. MSC Home Terminal nv is een belangrijke werkgevers in de haven van Antwerpen.

Enkele voorbeelden van de BelleAqua realisaties bij MSC: Voor de Hometerminal aan het Delwaidedok plaatste BelleAqua in 2004 een KWZI 60 I.E. Daarna kwam er een KWZI 125 I.E. voor het hoofdkantoor aan de kaai 730. Aan kaai 714 installeerden we 2 keer een KWZI 50 I.E ter hoogte van het kantoorgebouw en de garages. We plaatsten verschillende kleinere installaties en even KWZI 70 I.E. aan het administratief gebouw aan kaai 702.

Ronny De Roef: "Om tegemoet te komen aan de verplichtingen terzake, voerden we onze eigen markstudie uit. BelleAqua maakte voor ons het verschil: ze leveren een uitstekende begeleiding tijdens de voorbereiding, ontwikkeling en uitwerking van onze projecten en tonen daarbij een bijzondere knowhow. De mensen van BelleAqua kennen de haven erg goed. Ze doen ook steeds meer dan wat je hen vraagt, maar dan zonder zichzelf eerst te verkopen. Door hun open communicatie groeit al snel een wederzijds vertrouwen. Ze denken steeds met ons mee en brengen ons indien nodig in contact met andere partijen. Bij BelleAqua denken ze dus eerder aan de beste oplossing dan aan zichzelf. Mooi is ook dat Jean Pierre steeds zelf bij de projecten betrokken blijft en ook zelf de lijnen open houdt. Onlangs was ik nog op bezoek bij BelleAqua. Het is een modern en ambitieus bedrijf: prettig om te zien dat een KMO steeds zo actief blijft innoveren."

 

Terug naar boven

 


 

"Ze zijn professioneel, heel goed gestructureerd
en spelen kort op de bal"

Infrax
Johan Proesmans

Infrax is een samenwerkingsverband tussen vijf netbeheerders: Infrax Limburg, Iveg, Infrax West, PBE en Riobra. Infrax verzorgt de exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van alle leidinggebonden nutsvoorzieningen (aardgas, elektriciteit, kabeltelevisie en / of riolering) op het grondgebied van de gemeenten die daarvoor bij de verschillende distributienetbeheerders aangesloten zijn.

Johan Proesmans: "Bij de aanbestedingen die we uitschreven voor het plaatsen van IBA's, kwam BelleAqua als gunstigste uit de bus. Ze haalden verschillende clusters binnen. We ervaren hun dienstverlening als professioneel, gestructureerd en heel correct. Ze spelen kort op de bal."

 

Terug naar boven

 


 

"Een heel klantvriendelijk bedrijf
met eigen producten"

PIDPA
Stefan Janssens

Als één van de grootste Vlaamse waterbedrijven voorziet Pidpa meer dan 500.000 klanten of bijna 1,2 miljoen inwoners uit de provincie Antwerpen van lekker, zuiver drinkwater… aan huis geleverd. 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Dagelijks zuivert Pidpa grondwater tot drinkwater, meer dan 175 miljoen liter per dag. Pidpa levert dit drinkwater aan huis, zonder verlies van kwaliteit en zonder onderbreking. Hiervoor kan zij rekenen op een indrukwekkende infrastructuur: 61 watertorens, 27 opjaagstations en meer dan 12.700 km leidingnet. Stuk voor stuk schakels in de distributieketen die worden onderhouden, vernieuwd en uitgebreid.

Stefan Janssens: "Bij onze aanbestedingsprocedure van 2008 werd BelleAqua veruit als beste gerangschikt op vlak van prijs en kwaliteit. Sinds het uitschrijven van de opdracht hebben ze dan ook vele honderden IBA's geplaatst voor ons. Ze zijn erg klantvriendelijk, to the point, open en aanspreekbaar. Een erg aangename firma om mee te werken. Ze zijn niet te formeel en bij de complexere projecten denken ze met ons mee, ook buiten hun opdracht. Ze vertellen geen verhaaltjes maar zijn effectief en efficiënt. Wat ik nog het meest apprecieer? Vele anderen in hun sector houden vast aan de bestaande systemen, die ze kopen in het buitenland. BelleAqua is een dynamisch bedrijf dat eigen producten ontwikkelt en zelf de implementatie van A tot Z begeleidt."

 

Terug naar boven

 


 

"Met belleAqua is het aangenaam, vlot 
en constructief werken"

AQUAFIN
Aki Jungbluth

Aquafin is in 1990 opgericht door het Vlaamse Gewest om de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen verder uit te bouwen, te exploiteren en te financieren.

Aquafin vangt het huishoudelijke afvalwater van de gemeentelijke riolen op in verzamelriolen en voert het naar zuiveringsinstallaties, waar het wordt behandeld volgens de Europese en Vlaamse normen.

Aki Jungbluth: "Onze eerste contacten dateren van 2009, toen BelleAqua voor ons een proefproject realiseerde in Brasschaat. Dit verliep erg vlot, maar ook bij de aanbesteding kwam BelleAqua er als beste uit. Uiteraard speelt de prijs daarbij een rol, maar we stellen ook hoge eisen aan de kwaliteit van de zuivering, het Benor-certificaat en de telemetrie. Verder appreciëren we de erg positieve samenwerking. Sonja en Jean-Pierre geven een erg goede service en geen enkele vraag is teveel, ook al gaat het om problemen waar ze zelf niet rechtstreeks verantwoordelijk voor zijn. Het is erg aangenaam om samen te werken met mensen die steeds aanspreekbaar zijn en steeds vlot en constructief reageren."

 

Terug naar boven